یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
1

حوزه/ رئیس کمیته امور دینی کشور آذربایجان گفت: اگر مسائل دینی را درست نفهمیم، مسائل افراطی جای آن را می‌گیرد که پیدایش گروه‌هایی مانند داعش نتیجه این ناآگاهی است.

به گزارش خبرگزاری «حوزه»، آقای مبارز قربان‌لی در دیدار با حجت الاسلام والمسلمین اعرافی رئیس جامعه المصطفی که در ساختمان مرکزی این سازمان در قم برگزار شد،  با اشاره به دو سفر قبلی‌اش به قم و دیدار با رئیس جامعه‌المصطفی، ابراز کرد: پیش از این، دریافته بودم که  در جامعه‌المصطفی، متخصصان رشته‌های مختلف تربیت می‌شوند.

وی روابط دو کشور را دوستانه خواند و تصریح کرد: بدون شک، مهم‌ترین سبب این ارتباط دوستانه، فرهنگ، دین و مذهب و تاریخ مشترک دو کشور است. امروزه، علم به جایی رسیده که می‌توان براساس خون، روابط نسل‌ها را مشخص کرد. شک ندارم که با مراجعه به علم زیست‌شناسی، درخواهیم یافت که مردم ایران و آذربایجان خویشاوندند. اکنون نیز من احساس می‌کنم که به دوست خویش آمده‌ام.

رئیس کمیته امور دینی آذربایجان، کشور متبوعش را در حال رشد در همه ساحت‌ها برشمرد و خاطرنشان ساخت: اگر به سا‌ل‌های اخیر مراجعه کنیم، درمی‌یابیم که روابط ایران و آذربایجان، به ارتباط دوستانه «حیدر علی‌اف»، رئیس جمهور فقید آذربایجان و مقام معظم رهبری باز می‌گردد. امروزه هم رؤسای جمهور ایران و آذربایجان، بارها، با یکدیگر ملاقات و گفت‌وگو داشته‌اند.

آقای مبارز قربان‌لی،‌ در بخش دیگری از سخنانش، با اشاره به گام‌های موفقیت‌آمیز ایران در سی‌ سال گذشته، فشارها و تحریم‌های تحمیل‌شده به ایران را موجب خودکفایی آن دانست و ابراز نمود: در گذشته، ایران و آذربایجان مهد تمدن، علم و فرهنگ بودیم، ولی متأسفانه، ما در برهه‌ای، عقب ماندیم.

وی اظهار داشت: یکی از دلایل اصلی جدا بودن کشورهای اسلامی از یکدیگر، برخلاف کشورهای اروپایی، بی‌توجهی پدران و اجداد ما بوده است.

رئیس کمیته امور دینی آذربایجان افزود: اساس هر چیز، علم است و ایران توجه خوبی به مسائل علمی نشان داده است.

اگر مسائل دینی را درست نفهمیم، مسائل افراطی جای آن را می‌گیرد

وی با جوان خواندن کشور آذربایجان و با اشاره به استقلال این کشور در سال 1991، تصریح کرد: در آذربایجان، توجه ویژه‌ای به مسائل علمی داریم و سرمایه‌گذاری خوبی در این زمینه انجام شده است. بیش از ده‌هزار دانشجو در کشورهای مختلف مشغول دانش‌اندوزی هستند. اگر مسائل دینی را درست نفهمیم، مسائل افراطی جای آن را می‌گیرد. نتیجه ناآگاهی را در این باره، پیدایش گروه‌هایی مانند داعش می‌دانیم.

آقای مبارز قربان‌لی، با اشاره به اهتمام دولت‌مردان آذربایجان در راه نشان دادن اساس دین و قرآن به جوانان، گفت: با توجه به این که مسائل دینی، ریشه در مسائل اعتقادی دارد، هر کشوری می‌خواهد مسائل دینی را زیر نظر داشته باشد. به همین دلیل، مسئولان آذربایجان نیز تمایل دارند که استادان مسائل دینی، از اتباع کشورشان باشند.

رئیس کمیته امور دینی آذربایجان، به محدودیت‌های دینی در زمان شوروی سابق اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: کشور ما و شما آزاد و دموکراتیک است. جوانان نیز حق زیادی برای خویش، در رفت‌وآمد به کشورهای دیگر قائل‌اند. اگر جوانان به برخی کشورها بروند و در آن جا تحصیلات دینی داشته باشند، ممکن است مشکلات زیادی به وجود دارد.

آقای مبارز قربان‌لی، با تأکید بر این که هیچ شبهه‌ای در این باره نسبت به ایران نداریم، تصریح کرد: طبق قوانین آذربایجان، کسانی می‌توانند در این کشور فعالیت‌های مذهبی داشته باشند که تحصیلات دینی را تا مقطع لیسانس، در این کشور بگذرانند و برای ادامه تحصیل، به کشورهای دیگر بروند. ما به دنبال راهکاری هستیم تا جوانانی که به این جا می‌آیند، بتوانند به فعالیت‌های دینی مشغول شوند.

رئیس کمیته امور دینی آذربایجان، نیاز کشورش را به تربیت و آموزش قاضی، امام و استاد زیاد دانست و با مهم دانستن تربیت کادر رسمی آموزش مسائل دینی، ابراز نمود: برای جهت‌دهی مطلوب به دانش‌اندوزی جوانانی که از آذربایجان به جامعه‌المصطفی می‌آیند، می‌توان برنامه‌ریزی کرد تا المصطفی، با توجه به نیاز ما به نیروی انسانی در زمینه‌های مختلف دینی، طلبه جذب کند و ما نیز افراد مناسب را گزینش کرده، به ایران بفرستیم تا از امکانات علمی المصطفی بهره ببرند.

وی، در پایان، از جامعه‌المصطفی خواست در راه‌اندازی مراکز علمی قوی، به آذربایجان کمک نماید.

 

 

       

 

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha